Italiaans verrassingsbroodje

    2
    111
    Italiaans verrassingsbroodje

    Gek op mozzarella, tomaten, olijven en basilicum? Dan vind je dit verrassingsbroodje vast heerlijk, want al deze ingrediënten zitten lekker verstopt in een krokant broodjasje!
    In mijn recept gebruik ik ook zelfgemaakte zongedroogde tomatentapenade. Het recept vind je hier.

    Porties: 1 Italiaans verrassingsbroodje
    Bereidingstijd: 15 minuten

     Wat heb je nodig?

    Italiaans verrassingsbroodje ingredienten

     

     Let’s cook!

    Verwarm de oven voor op 220 graden.

    1. Snijd een rondje uit de bovenkant van het broodje. Verwijder wat brood binnenin zodat je een hol broodje krijgt.Italiaans verrassingsbroodje
    2. Smeer het broodje nu rijkelijk met de zongedroogde tomatentapenade.
      Italiaans verrassingsbroodje
    3. Snijd de mozzarella in kleine stukken. Scheur de basilicumblaadjes in kleinere stukken. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de pitten. Snijd de tomaat daarna in nog kleiner stukken. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en voeg er ook de olijven aan toe. Meng alles goed.
      Italiaans verrassingsbroodje
    4. Vul het broodje met de mengeling.
      Italiaans verrassingsbroodje
    5. Smeer het topje van het broodje ook met de zongedroogde tomatentapenade en beleg met enkele stukjes mozzarella en enkele olijven.
      Italiaans verrassingsbroodje
    6. Leg het broodje en het topje naast elkaar op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. Serveer het verrassingsbroodje met nog enkele blaadjes verse basilicum.
      Italiaans verrassingsbroodje

     

    Italiaans verrassingsbroodje
    Italiaans verrassingsbroodje
    Voeg toe aan boodschappenlijstje
    Dit recept zit in jouw boodschappenlijstje
    Recept afdrukken
    Italiaans verrassingsbroodje
    Recept afdrukken

    2 REACTIES

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.