Belgische koffiekoek

Carré confituurtjes zijn bekende Belgische vierkante bladerdeeggebakjes met jam of confituur. Je vindt ze in het assortiment van heel wat Belgische bakkers. Maar wist je dat je ze ook eenvoudig zelf kunt maken? Slechts 4 ingrediënten heb je nodig: bladerdeeg, abrikozenjam of -confituur, een eidooier en poedersuiker.  Ik heb altijd een doosje bladerdeegvellen  in mijn vriezer liggen en jam of confituur in mijn koelkast. Handig voor als je onverwacht bezoek krijgt, maar hen toch snel iets lekkers voor bij de koffie of thee wilt serveren.

Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Wat heb je nodig?

  • 3 vierkante bladerdeegvellen uit de diepvries (je hoeft ze niet op voorhand te ontdooien)
  • Abrikozenjam of -confituur
  • 1 eidooier
  • Poedersuiker naar smaak

Let’s cook!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Leg op een bakpapier 2 bladerdeegvellen en rol de zijkanten iets op. Prik gaatjes in de vellen met een vork.
  2. Besmeer de vellen rijkelijk met abrikozenjam.
  3. Snijd uit het 3 de bladerdeegvel lange reepjes van een halve centimeter en leg ze diagonaal op de bladerdeegvellen met abrikoos.
  4. Bestrijk de randen en reepjes in het midden met eidooier.
  5. Bak de carré confituurtjes 20 minuten in de oven aan 180 graden.
  6. Bestrooi de gebakjes net voor het serveren met wat poedersuiker.

Stap voor stap

Deze diashow vereist JavaScript.

Recept Belgische Carre confituur